همه ما ممکن است تجربه گوش دادن به موسیقی را داشته باشیم و بارها از آن لذت ببریم. اما آیا می دانید که موسیقی به غیر از سرگرمی می تواند فواید روانی دیگری نیز برای ما داشته باشد و ما را سالم تر کند و از نظر روحی و روانی بهتر کار کنیم؟ در این مقاله در مورد این مزایا صحبت خواهیم کرد و در نتیجه با دانستن این موارد، اطلاعات بیشتری برای کمک و استفاده از این ابزار خوب و در دسترس «موسیقی» به دست خواهیم آورد.

در سال 2009، باستان شناسان در حفاری غاری در جنوب آلمان فلوتی را کشف کردند که از استخوان بال کرکس ساخته شده بود. این فلوت قدیمی ترین ساز شناخته شده روی زمین نامیده می شود و ثابت می کند که مردم بیش از چهل هزار سال است که این ساز را می نوازند. اگرچه هنوز مطمئن نیستیم که مردم برای اولین بار از چه زمانی شروع به گوش دادن به موسیقی کردند، دانشمندان در حال بررسی فواید موسیقی بوده اند.

حتما تجربه های مشابهی را داشته اید که با گوش دادن و دانلود آهنگ خارجی به خود انگیزه داده اید یا کاملاً غمگین شده اید و . پس شما هم از تاثیری که موسیقی می تواند بر روح و روان ما داشته باشد آگاه هستید.

این اثرات می تواند بسیار قدرتمند و موثر باشد و منجر به ایجاد موسیقی درمانی در روانشناسی شود که برای بهبود سلامت روانی فرد، غلبه بر استرس و بهبود رفاه عاطفی استفاده می شود.

تحقیقات نشان داده است که سلیقه شما در موسیقی می تواند نشان دهنده تیپ شخصیتی شما نیز باشد. حال بیایید ببینیم این مزایا چیست.

اثرات اجتماعی گوش دادن به موسیقی

دانشمندان معتقدند یکی از مهمترین کارکردهای موسیقی ایجاد وحدت، انسجام گروهی و ارتباط بین افراد است. مثلاً وقتی سرود ملی در استادیوم ها خوانده می شود یا در تظاهرات و راهپیمایی ها سرودهای اعتراضی خوانده می شود، مردم احساس می کنند که هدف مشترکی دارند. یا وقتی زوج ها برای یکدیگر آهنگ های عاشقانه می فرستند، احساس می کنند دوستی آنها عمیق تر می شود.

یکی از جالب ترین و مهم ترین تأثیرات اجتماعی موسیقی، ایجاد پیوندی مطمئن بین مادر و فرزند است. مادر برای فرزندش سرودهای ستایش می خواند و در نتیجه رابطه پایدار نشان می دهد که موسیقی می تواند در ایجاد روابط خوب و اتحاد موفق باشد.

تاثیر موسیقی بر یادگیری شخصی

تحقیقات نشان می دهد زمانی که موسیقی پس از دانلود آهنگ در پس زمینه پخش می شود و شنونده درگیر و متمرکز بر فعالیت خود است، عملکرد ذهنی و شناختی افراد بهبود می یابد. تحقیقات در این زمینه نشان می دهد که اگر موسیقی از نوع شاد باشد، باعث می شود افراد سریعتر از حد معمول پردازش کنند و موسیقی ملایم نیز می تواند حافظه را بهبود بخشد.

بنابراین، هنگامی که بر روی مشکل یا کار بعدی تمرکز می کنید و می خواهید عملکرد ذهنی خود را بهبود بخشید، می توانید موسیقی آرامی را در پس زمینه پخش کنید. البته مواظب باشید موسیقی با اشعار پیچیده پخش نکنید زیرا باعث حواس پرتی می شود. بهتر است آهنگ بدون کلام را انتخاب کنید. تحقیقات نشان داده است که وقتی مردم به عنوان پاداش به موسیقی گوش می دهند، انگیزه بیشتری برای یادگیری پیدا می کنند.

تاثیر موسیقی در کاهش استرس و تقویت سیستم ایمنی بدن

به طور طبیعی نمی توان استرس را از بین برد، اما توانایی مدیریت آن و سازگاری با استرس را می توان تغییر داد. تحقیقات نشان داده است که موسیقی می تواند در این فرآیند بسیار موثر باشد. در یک مطالعه در سال 2013، سه گروه از شرکت کنندگان با استرس مواجه شدند و سپس تست استرس انجام دادند. تفاوت این سه گروه در این بود که یک گروه موسیقی آرام بخش، یک گروه صدای امواج آب و گروه دیگر صدای خاصی پخش نمی کردند.

نتایج نشان داد کسانی که به موسیقی آرامش‌بخش گوش می‌دادند توانستند اثرات استرس را خیلی سریع‌تر از بین ببرند. احتمالاً بارها شنیده اید و خوانده اید که استرس سیستم ایمنی را ضعیف می کند. بنابراین، اگر بتوانیم استرس را مدیریت کنیم، سیستم ایمنی قوی تری خواهیم داشت. موسیقی می تواند یکی از مواردی باشد که در این امر به ما کمک می کند.

تاثیر موسیقی بر خستگی

در سال 2015، محققان دانشگاه شانگهای مطالعه‌ای انجام دادند و دریافتند که موسیقی آرام‌بخش باعث می‌شود افراد کمتر خسته شوند و استقامت عضلانی آن‌ها را در حین انجام کارهای تکراری افزایش دهند. این تحقیق بر روی افرادی که تحت درمان سرطان بودند انجام شد و دریافت که جلسات موسیقی درمانی باعث کاهش خستگی آنها می شود.

تاثیر موسیقی بر کاهش مصرف غذا

یکی از جالب ترین تاثیرات روانی موسیقی این است که می تواند ابزاری موثر برای کاهش وزن باشد. اگر این روزها در تلاش برای کاهش وزن هستید، گوش دادن به موسیقی ملایم و کم کردن نور می تواند به شما در رسیدن به این هدف کمک کند. طبق یک مطالعه، رستوران‌هایی با نور کم نسبت به رستوران‌های دیگر موسیقی ملایمی را با غذای کمتری پخش می‌کنند.

این به این دلیل است که موسیقی ملایم و نور کم فضای آرامش بخشی را ایجاد می کند و افراد آرام می گیرند و به آرامی غذا می خورند. این به آن‌ها اجازه می‌دهد بفهمند چه زمانی سیر شده‌اند و فوراً غذا نخورند. به نظر من این یک ایده عالی است و می توان از این روش در خانه استفاده کرد.

تاثیر موسیقی در کاهش اضطراب

شواهد نشان می دهد افرادی که تحت توانبخشی سکته مغزی قرار می گیرند پس از یک ساعت گوش دادن به موسیقی احساس آرامش بیشتری می کنند. به خصوص موسیقی مخلوط شده با صداهای طبیعی می تواند در کاهش استرس بسیار موثر باشد.

تاثیر موسیقی در تقویت حافظه

بسیاری از دانش آموزان دوست دارند هنگام مطالعه به موسیقی گوش دهند. اما آیا این چیز خوبی است؟ درست است که موسیقی می تواند کمک کند، اما به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع موسیقی، لذت شنونده، آشنایی شنونده با موسیقی و در یک مطالعه، وقتی دانش‌آموزانی که مهارت و آشنایی چندانی با موسیقی نداشتند، به موسیقی شاد گوش می‌دادند، شاید به دلیل داشتن احساسات مثبت، بهتر یاد گرفتند. در عین حال با اطلاعات موجود در حافظه آنها تداخلی ایجاد نمی کند.

اما دانش‌آموزانی که از نظر موسیقی آموزش دیده‌اند و حرفه‌ای‌تر هستند، درس‌های موسیقی خنثی را به خوبی انجام خواهند داد. زیرا کمتر حواسشان را پرت می کند. پس بهتر است هنگام مطالعه موسیقی ملایم و بدون کلام پخش کنید.

تاثیر موسیقی در درمان بیماری های روانی

موسیقی به معنای واقعی کلمه می تواند مغز را تغییر دهد. عصب شناسان کشف کرده اند که گوش دادن به موسیقی تعدادی از مواد شیمیایی عصبی را آزاد می کند که نقش بسیار مهمی در عملکرد مغز و سلامت روان دارند. یکی از این دوپامین است، یک ماده شیمیایی مرتبط با مراکز لذت و پاداش. هورمون های استرس کورتیزول و سروتونین هستند و هورمون اکسی توسین هورمونی است که با پیوند با دیگران مرتبط است.

برخی مطالعات همچنین نشان داده اند که موسیقی درمانی می تواند کیفیت زندگی و روابط اجتماعی افراد مبتلا به اسکیزوفرنی را بهبود بخشد.

تاثیر موسیقی بر کنترل درد

موسیقی می تواند در کنترل درد بسیار مفید باشد. مطالعه‌ای روی بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا نشان داد کسانی که فقط یک ساعت در روز به موسیقی گوش می‌دهند نسبت به افرادی که این کار را نمی‌کنند به میزان قابل توجهی درد کمتری دارند. همچنین، یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که بیمارانی که قبل، حین یا بعد از جراحی به موسیقی گوش می‌دادند نسبت به افرادی که موسیقی گوش نمی‌دادند، درد و اضطراب کمتری داشتند.

تاثیر موسیقی بر خواب

بی خوابی یک مشکل جدی است که افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار می دهد و راه های زیادی برای درمان آن وجود دارد. مطالعات نشان داده اند که گوش دادن به موسیقی کلاسیک آرامش بخش می تواند درمانی ایمن، موثر و مقرون به صرفه باشد. در مطالعه‌ای که روی دانشجویان کالج انجام شد، سه گروه از شرکت‌کنندگان به مدت سه هفته قبل از خواب به موسیقی کلاسیک، یک کتاب صوتی یا چیزی گوش دادند. دانشمندان کیفیت خواب آنها را قبل و بعد از آزمایش بررسی کردند.

نتایج نشان داد شرکت‌کنندگانی که به موسیقی گوش می‌دادند کیفیت خواب بهتری نسبت به افرادی که به کتاب‌های صوتی گوش می‌دادند یا کسانی که شرکت نمی‌کردند، داشتند.

تاثیر موسیقی بر خلق و خو

یکی دیگر از مزایای موسیقی این است که می تواند شما را شادتر کند. در طول مطالعات مختلف، دانشمندان دریافته اند که موسیقی می تواند به بهبود خلق و خوی افراد، افزایش خودآگاهی، تنظیم احساسات و تغییر خلق و خوی کمک کند. جالب اینجاست که موسیقی نیز می تواند تاثیر منفی داشته باشد. این مطالعه نشان داد مردانی که به موسیقی با اشعار ضد زن گوش می‌دادند نسبت به خود خشن‌تر و پرخاشگرتر بودند.

کلام پایانی

به طور خلاصه، موسیقی دارای اثرات روانشناختی قدرتمندی است که علاوه بر خواص الهام بخش و سرگرم کننده، می تواند به سلامت و رفاه روحی و روانی شما کمک کند. پس از تماشای موسیقی صرفاً به عنوان یک سرگرمی خودداری کنید و روی دیگر مزایای آن تمرکز کنید. موسیقی را به برنامه روزانه خود اضافه کنید تا شادی، انگیزه و آرامش بیشتری را تجربه کنید.


رومه آنلاین

آهنگ جدید گرشا رضایی به نام مگه نگفتم

آهنگ جدید عرشیاس به نام «قهر»

آهنگ جدید علی لهراسبی به نام «نگو این حرف آخرته»

تاثیر موسیقی بر سلامت روان

آهنگ جدید چارتار به نام هجرتMusicdel | موزیکدل

موسیقی ,تواند ,نشان ,تاثیر ,استرس ,دادن ,تاثیر موسیقی ,نشان داده ,موسیقی ملایم ,سیستم ایمنی ,موثر باشد ,داشتند تاثیر موسیقی ,باشد تاثیر موسیقی
مشخصات
آخرین جستجو ها